Jeśli szukasz soli kłodawskiej niejodowanej, koniecznie wejdź na superbutelki.pl.
Składnikiem potrzebnym do właściwego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie cechy ma niejodowana sól kłodawska czy sól himalajska? Czemu warto ich używać w gastronomii?
Sól himalajska – jakie minerały zawiera?
Sól kuchenna to jedna z najważniejszych przypraw, która świetnie uwydatnia smak posiłków. Chociaż nadużywanie soli może mieć niepożądany wpływ na nasze zdrowie, to jej rozsądne ilości (do 6 g w ciągu 24 godzin) są potrzebne dla poprawnego działania ludzkiego organizmu. Sól zaopatruje nas wszak w sód, czyli w pierwiastek odpowiedzialny za gospodarkę wodną oraz podtrzymanie optymalnego ciśnienia krwi. Jednym ze zdrowych typów soli jest różowa sól himalajska czerpana ze pokładów szacowanych na 250 mln lat. Produkt ten zawiera wiele cennych pierwiastków i minerałów, między innymi wapń, selen czy cynk, a zarazem nie posiada szkodliwych składników i zanieczyszczeń, takich jak metale ciężkie. Sól himalajska znakomicie podkreśla smak potraw i jest dostępna zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – stosowana nie tylko w branży spożywczej
Sól kłodawska niejodowana natomiast to produkt o dużym stopniu czystości – posiada 97% NaCl i stanowi idealny do naszych kiszonek. Jest wartościowym źródłem potasu, żelaza czy wapnia, innymi słowy składników koniecznych do zachowania pełni zdrowia. Sól kłodawska pochodzi z kopalni Kłodawa w Wielkopolsce. Nie poddaje jej się ługowaniu, dlatego nie traci swoich własności i jest bez problemu absorbowana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest na co dzień stosowana nie tylko w branży gastronomicznej, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w lecznictwie, kosmetyce i rolnictwie.
Lokalizacja firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]